BORULU KATLI FIRINI



ATO borulu katlı fırının en önemli özelliği ısıtma sistemidir. Sıcaklık, ısıtılan bir sıvının borular içerisinde dolaştırılmasıyla katlar arasında yayılır. Bu sistemin avantajı, pişirme yüzeyinin her noktasının eşit miktarda ısıtılmasına olanak sağlamasıdır. Her pişirme odası halka şeklindeki borularla çevrilmiştir. Aynı zamanda odaların taban ve tavanları da yanlamasına geçen borularla ısıtılmaktadır. Her kat için istenilen miktarda çok güçlü buhar üreten üreteçler bulunmaktadır.

İsteğe bağlı olarak kumanda paneli dokunmatik veya manuel çevirmeli tipte olabilir. Yanma odası ve gaz kanalları ateşe dayanıklı tuğladan imal edilmiştir. Özellikle borulu tipli ısıtma sistemlerinde önemli olan bu yapı sayesinde, ısı borulara eşit şekilde ulaştırılmış olur. Kalın bir tabaka halinde bulunan fiber kaya yünlü ısı yalıtım sistemi sayesinde, üretilen ısı uzun süre fırının içerisinde muhafaza edilebilmektedir. Ayrıca bu ısı yalıtım teknolojisi, peşi sıra pişirmelerde, fırının çabuk ısı toplamasına ve her seferinde aynı kalitede ürün elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

TEKNİK ÖZELLİKLER / TECHNICAL SPECIFICATIONS